lauantai 13. elokuuta 2016

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin(kö) & H0nk0l0idin studioseikkailut ja -sekoilut

Jepajei. Meitsi on ollut reilun viikon lomalla, ja menoa ja vilskettä on ollut enemmän kuin riittävästi. Nyt menee musapuolella TODELLA lujaa. For real. Nautin tästä.

Ilmeeni kun kesäloma alkoi. Pyöräillen.



Jep. Aloitin viime viikolla lomani lähestulkoon heti pullollisella valkoviiniä (Rosengarten, saksalaista (g)rieslingiä, suosittelen) sekä musahommeleilla. Ja johanhan onnistuin säveltämään Late Night Harvestersille uuden kappaleen.

Jeppisjepulis, valkkari, Jackson ja Ableton. Lähestulkoon verrattavissa kitaristin epäpyhään kolminaisuuteen, mikä se sitten onkaan.


Laitoinpa siitä oikein pientä pätkää Instagramiini: https://www.instagram.com/p/BIp8MUGgFV8/ .


Aaaand I have an announcement to make.

Tosiaan viime viikon perjantaina tuli Assi Ilonalta tällaanen ilmoitus:


JEPPISJEPULIS. Toimin nyt siis virallisesti Assin kitaravahvistuksena. Ja tosiaan, tulen pari kappaletta Assin kanssa soittamaan viikon päästä Lahti Block Partyssä, sinne siis!

Ja meikäläinen tulee olemaan Assin tulevilla julkaisuilla mukana, kerron siitä kohta lisää.


Saatiin purkkiin Winter Inside Me:n biisi Falling Clouds. Saimme Päivin sekä meitsin voksut lähestulkoon ykkösellä purkkiin. Ei kauaa nokka tuhissut. 

Mukatuottaja-Honkoloidi on yllättynyt äänityksien lopputuloksesta. Fuuu fuuu.

Tosiaan, kappaleen loput osuudet (käytännössä vain laulut & huudot) tämän viikon maanantaina, tiistaina miksasin biisin ja keskiviikkona julkaisimme sen, sekä Youtubessa että Soundcloudissa.

Lopputulos kuulostaa tältä:





Ollaanpa me keritty Late Night Harvestersinkin kanssa jammailemaan. 

Ja saatiin vähän päivettyä keikkasettiämme ja biisilistaa. Nyt alkaa olla hallussa jo kymmenkunta kappaletta, toiset kevyempiä, toiset raskaampia. Itse asiassa TODELLA raskaita, melodiseksi vaihtoehtorockiksi.

Otin pitkästä aikaa Gibsonin SG:n lisäksi reeneihin mukaan Jacksonin Soloistin, johon olen viime päivinä turvautunut aika paljon. On se pärkele vaan toimiva yleistyökalu, kiitos Seymour Duncan JB-'59 -mikkien. Ja minäeevertti meinasin sen pistää myyntiin. Sietäisin hävetä, saatana. 

Näin käy kun riehuu pari tuntia. Armoton soija, kalman haju ja tukka takussa. Onneksi kotona oli hoitoainetta, ja ennenkaikkea saippuaa. 



Back to Assi.

Olin torstaina Mansesterissa (=Tampereella) GRTMusicilla Assin tuottajan Gert Sigijanen ohjauksessa äänittelemässä kitaroita Assin tuleviin biiseihin. Meitsin aikataulut vaan tuli vähän vastaan, ja saatiin äänitettyä vain yksi biisi. Mutta jatkoa on luvassa, varmasti ihan lähiviikkoina. Nyt on tekemisen meininkiä, sen sanon.

Nissan "LadeRage" Primera täynnä kalustoa. Kaksi instrumenteista jäi kyllä Tampereelle, "kauppias-Late hoiti homman".

Aloitimme päivän hakemalla Astral Studiolta muutamat mikit lainaan. Studio oli ISO, ja hiton kotoisa. Tuli saman tien "I'm home" -fiilis. Todella nasta mesta, todella.

"Tuutteko avaa ovet?" 

Oli sen verran päheätä kalustoa, että piti sneakisti ottaa valokuva.

Astral Studiolta mikit saatuamme siirryimme keskustaan Gertin studiolle. Gertin työtila oli myös äärettömän kotoisa, tunnelmallinen ja intiimi. Ei muuta kuin soittimet laukuista, Logic auki ja alettiin skulaamaan. Fiilis oli katossa! Ja tässäkin tilanteessa iski "I'm home"-fiilis. Tämä on juuri sitä mitä haluan tehdä. Soittaa kitaraa. Sivuammatikseni. Kylläkyllä, todella voimaannuttavaa. 

Mukana olleet instrumentit.


Mukanani oli Fenderin Telecaster, ehdoton "Ykkösnyrkkini", ESP E-II Eclipse 7 sekä Ibanez EP-5. Mukanani oli myös Avid Eleven Rack, joka kytkettiin suoraan Logiciin XLR-kaapeleilla. Soundi oli heti toimiva, mitään muutoksia ei tarvonnut tehdä. Homma toimi "suoraan paketista", heh juum.

Ryhdyimme töihin, ja päädyin äänittämään särökitarat seitsemänkielisellä ESP:llä. Soundi kun on tunnetusti murea ja potkiva (kiitos EMG:n mikkien). Olisin voinut samat kitarat äänittää Telellä, mutta ESP:n soundi vain istui biisin rytmikitaraosuuksiin paremmin. Lopussa oleva pienenpieni jammailusoolo on tosin vedetty Telellä, tämäkin soundin, tai pikemminkin sen vaihteluuden, vuoksi. Telen tallamikki yksinkertaisesti antaa niin läpileikkaavan ja kirkkaan soundin, mikä sekin istuu mixissä mainiosti, vaikka tuleekin kirkkaampana esille. Kuitenkin pidän siitä, että rytmi- ja soolokitarasoundit hieman eroavat toisistaan. Ja Telessä vain yksinkertaistesti on jo äsken todettu "kirkas", twangimainen (jopa ehkä djentihkö) soundi. Thall.

Letz rökkenröllä!

Mr. Producer-Gert työssään.

Tosiaan, yksi biisi huolella purkitettu, ja seuraavien äänityksien kuviot on myös suht selvillä. Tällaisesta työskentelystä minä pidän. 


Kuten joku saattoi huomata, joissain kuvissa viikseni ja partani saattavat olla tavallista siistimpinä, vaikka ne pitkät ovatkin (niinpä vishhiin). Sorruin nyt tähän parta-viiksi-hifistelyyn tilaamalla Dick Johnsonilta partaöljyä ja -vahaa, sekä viiksivahaa. Ja tottakai kunnon partakamman. 

Ja kyllä, se öljy OIKEASTI tekee parralle hyvää.

Haukkukaa metsuriseksuaaliksi, hipiksi, hipsteriksi, selloutiksi tai vaikka mallipojaksi. Nyt saa parta kasvaa. Trollingz. 

Feels good man.

Mutta ei hätää, en mä tästä blogista aio tehdä mitään karvaisten miesten partamuotiblogia.

Enpä vishhiin: Lemme introDuke u teh djentleman-Honkoloid. THALL.


Ja tosiaan, hyvä lukija, laita kalenteriisi ylös 20.8.2016, kirjaa sinne LAHTI BLOCK PARTY. Ja siellä sitten Assi Ilonan keikalle. Tämä on käsky.

Nähdään viimeistään siellä! 



Pusuhalupusuhalipusuhaliihqdaaivovamma!
- Your Honkoloid


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti