torstai 2. helmikuuta 2017

Soitellaan, soitellaan! :-----D [Poppia, rockia, progea, breakdowneja, bläkkistä...]

Hei.

Tammikuu tul ja män, ja vauhtia oli taas enemmän kuin riittävästi. Vaikeuksia aiheutti hieman lievähkö nenätippuri ( =flunssa), jonka jälkimainingeista kärsin edelleen.

Missä mennään vuonna 2017?

Heti tammikuun alussa päätin aloittaa rytinällä, julkaisin pitkästä aikaa soolokamaa; uudelleen äänitetyn (ja tavallaan myös sovitetun) Jälleenrakentajat.


Ja tein myös tarkoituksella mukaan "köyhän miehen playthroughin".

Tammikuun alussa pidimme myös vanhalla Winter Inside Me -kokoonpanolla "vielä kerran pojat"-meiningillä yhdet jamit. Kitaristimme / "henkinen ja musiikillinen johtajamme" Kuri Jartti eli Jari kun muutti Turkuun.

Vielä kerran pojat! Ja tyttö.

Mielenkiintoinen tapaus oli myös treenit ex-WIM -rumpali / ex-opiskelukaverini kanssa. Tästä vielä nimettömästä proggiksesta olen aiemminkin jo kirjoitellut, mutta nyt homma saatiin vasta kunnolla käyntiin. Hahmottelimme kaverini säveltämiä kahta vähän "matikampaa" Jöötepori-metallibiisiä. Tässä ollaan pistetty hommat rullaamaan, katsotaan mihin hommat etenee. Katsotaan osaatteko laskea biiseistä "ykköset"!

Iltahan päättyi sitten siihen, että toverimme Mikko Juhani tuli myös messiin, kaljoittelimme ja joimme viskiä (!). Ja loppuilta sitten soitettiinkin vain breakdowneja ja deathcorea. Ja meitsi innostui crowdkillaamaan bändikämpillä teloen rystyseni ilmanvaihtoputkiin. Corepelle mikä corepelle.

Ps. Ronan Keating on kova sana! Ja niin, custom -Flaxini sai myös äärettömän paljon kehuja; "paras kitara millä olen ikinä soittanut". Nii-i, en epäile. Se on vittu paras.

Tammikuun ehdoton kohokohta oli kumminkin ASSI ILONAn järjestämä "Let's Play!" -konsertti Arabian Nuorisotalolla 25.1.2017, jossa ASSIn lisäksi keikat vetivät Lily-eM Turusta, Space Weasels Helsingistä sekä me Lahen poijjaat, Late Night Harvesters. Itse tosiaan soitin LNH:n setin lisäksi myös "pomoni" ASSIn setissä parin biisin verran.

Keikalle valikoituivat aseiksi Gibson SG Standardini (oli varalla), sekä ehdoton ykkösnyrkki, custom Flaxwoodini.

Oli pakko ottaa kitarapornokuvia ennen keikalle lähtöä. On se niin pirun nätti. Ja keikkailukin alkaa "Äijässä" näkymään, naarmuina rungossa. Toiset ehkä karsastaa, mutta itselle se ainakin tuo vaan enemmän "fiilistä". Käytön ja keikkailun pitää näkyä "työkalukitarassa".


 Ajettiin Ford "Gigbangbus" Tourne Connectilla sopivasti pelipaikalle ennen Helsingin neljän ruuhkia, ja kamat olivat kasassa jo hyvissä ajoin ennen soundcheckin aloittamista. Mentiin omalla kalustolla perinteisesti, heitettiin Avid Eleven Rackit suoraan PA:han kiinni, samoin meitsin läppäri josta ajettiin taustanauhat Ableton Live 9:llä.

Settimme oli vajaa puolituntinen, ja vedimme seuraavat zipaleet:

1. Intro + Itseviharikos
2. Kurjat
3. Tyhjä Taulu
4. Maan Korpeen
5. Alku

Mäntit checkissä.

"OOOOON PIENIÄ KÄÄRMEITÄ!"









Oli kyllä lystiä. Jumalauta \,,/

Meidän jälkeen oman settinsä heitti ihana Lily-eM. Mimmi vaan liikkui lavalla niin vauhdikkaasti (en vähään aikaan ole nähnytkään niin energistä showta kuin hänen shownsa, hatunnosto hänelle!), etten meinannut saada kunnon kuvia. äxdee XD

Lily-eM:n keikka oli hypnoottinen. 



Meininki oli katossa. Hiton kova veto, hiton kova.

Kolmantena itsevarmalla ja vahvalla otteella yleisöön veti ASSI ILONA. Yleisö oli fiiliksissä koko keikan. Tässä setissä olinkin kahdessa viimeisessä biisissä, Usko ja Voimassa ja Mielenpahoittajassa. Meno meni sen verran vauhdikkaaksi että "tukka meinasi irrota päästä". ASSIlla siis. Mullahan sitä tukkaa ei kauheasti ole. :D

Tajusin että alan ulkoiselta olemukseltani muistuttamaan keikka keikalta enemmän Björn Gelottea. Sattumaako?

Tässä kuvassa kiteytyy aika hyvin keikan syvin olemus. :D



`


Kyllä. Siihen kymmeneen minuutin mitä olin lavalla annoin kaikkeni, "gooma" keikan jälkeen oli melkoinen. Mehut lähti jo hyvin LNH:n setin aikana, ja ne vähäiset energiat mitä oli palautunut tuli kulutettua samantien siinä kymmenessä minuutissa. :D Jos yleisö antaa kaikkensa esiintyjille, niin silloin annan pärkele minäkin itsestäni kaiken yleisölle, "ei puhallella muniin" kuten eräs rumpalitoverini sanoo. Mutta on se lavalla olo parasta, euforista. Tämän vuoksi tätä tehdään!

Viimeisenä veti Space Weasels, kunnon indie-rockia, joiden soundit oli aivan törkeän hyvät. Mikko Juhania vaan kyrsi se, että lavan edessä oli n. metri tyhjää tilaa, "suomalaisten keikkamentaliteetti on perseestä". Mentiin sitten siihen ihan eturiviin fiilistelemään, muun yleisön ollessa taaempana. Oli hauskaa.



Kyllä. Let's Play kuuluu itsellä keikkakokemuksissa ehdottomasti top 5:n. Huhhuh.

Konsertin jälkeen olenkin keskittynyt enemmän tuotannollisiin hommiin. Tällä hetkellä on käynnissä eräs voksu- ja sanoituscase Lappeenrantaan. Kahteen biisiin tekstit + voksut, sekä yhteen coverbiisiin voksut. Cover ja toinen biisi onkin jo 100% valmiina, vielä tänään ja huomenna viimeistelen toiset sanat ja rykäisen voksut narulle.

RÖK RÖK!

Sainpa mä äänitettyä voksut myös LNH:n tulevalle EP:lle.


Alku-EP sisältää kappaleet:

1. Alku
2. Tyhjä Taulu
3. Verenpuna
4. Maan Korpeen [Radio Voima -edit]

Ja juuri minuutti sitten saamani tiedon mukaan EP on "mennyt tarkistuksesta läpi". Eli julkaisuun menee. HUOMENNA PERJANTAINA 3.2.2017.

Niinettätotajoo huomenna sitten poksahtaa.


Tapahtuipa tässä itselle myös todella merkittävä juttu.

Atlas of Misery teki paluun. KUUDEN VUODEN TAUON JÄLKEEN.


Tässä instrumentaali-bläkkistä kansalle: Second Resurrection.



Atlas of Misery. Blackened Death Metal -yhtye, joka perustettiin Mikko Juhanin kanssa vuonna 2009. Jokunen "Norja"-demo ollaan julkaistu, mutta viimeisin ns. "Tynkä-demo" julkaistiin vuonna 2011. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Oli meillä täysi kokoonpanokin jossain välissä, ainakin niihin aikoihin kun itse olin kädessä olleen rasitusvamman vuoksi siirtynyt kitaristi-vokalistin pallilta kiipparisti-vokalistiksi (jep, oli diippiä aikaa kun 20 vuotiaana oli puolen vuoden jakso kun en pystynyt soittamaan ollenkaan kitaraa). Nyt päätettiin jatkaa näin kahden miehen studioprojektina, mutta täysjäsenistön hankkiminen on jossain vaiheessa tosiasia. Ja lavat.

Meiltä on tulossa teille vähän rankempaa ilmaisua jossain vaiheessa kuunneltavaksi. Prepare your anuses.

Atlas of Miseryllä on myös nyt Facebook-sivut, käy tsekkaamassa: www.facebook.com/atlasofmisery/ .


Mitäs sitten luvassa lähitulevaisuudessa:

14.2.2017 tulee pihalle ASSI ILONAMielenpahoittaja-musavideo, jossa olen riehumassa kitaristina ja kitaristi-hevosena.Vai oliko se hevo-kitaristina..? Enivei,videon näin ennakkoon nähtyäni voin vain todeta, että nyt on tulossa sellaista timanttia että oksat pois! :D

Mutta jees, olihan siinäkin taas. Palaillaan, bejbet! :*


-Late

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti