maanantai 24. huhtikuuta 2017

Universet räjähtää!

Terbs!

Taas ollaan venytty ja paukuttu moneen suuntaan. 😆

Ollaan soitettu/äänitetty/julkaistu poppia, bläkkistä kuin hardcoreakin.

GRTMusicilta tuli tilaus muutamasta kitararaidasta eräälle helsinkiläiselle naisartistille. Poppia vähän rankemmalla kitarasoundilla, kitaroina toimi Schecterin S1 Blackjack (standardi E-vire) sekä "pääseiskani" ESP E-II Eclipse 7. Toimivat keskenäänkin pärkeleen hyvin, istuivat mixissä komeasti keskenään.

Tuli myös laitettua vakavanha ESP LTD V-500 työ-/sotahevonen iskukuntoon.

Jumalauta, tämäkin keppi täyttää tänä kesänä 10 vuotta. 😱

Tosiaan, vaihdoin bränikän .012-kielisetin (vire on sama vanha drop B), vaihdoin uuden patterin EMG:n mikkejä varten, säädin intonaation kondikseen ja tallaa vähän matalammalle paremman actionin saamiseksi. Nyt on Jyrä kondiksessa.

Meillä oli myös Mikko Juhanin kanssa aika "trve metal" -mentaliteettiset treenit. Treenattiin pärkeleesti Melancoholia sekä Atlas Of Miseryä. Bändikämpillä tuli myös käymään bändikaveri kymmenen vuoden takaa. 😁

Vlogissa löytyy jokusta pätkää noista reeneistä.



Ja niin, tulipa kokeiltua ihan vain vittuillakseni että miltä meikäläisen uusi soolokama (Jälleenrakentajat, Hävetkää!...) kuulostaa livenä. Eipä noita ole tullut vedettyä aikaisemmin kämpillä.

No Jälleenrakentajat kuulostaa tältä. Mikko Juhani oli ainakin ihan täpinöissään.


Iso juttu männäviikolla oli myös se, että Hävetkää! tuli julkaistua. Äänitin SG:llä vedetyt kitarat uusiksi Flaxwoodilla, ihan siitä syystä että halusin saada yleissoundia enemmän metallin kuin punkin suuntaan. Potkua tuli reippaasti enemmän, olisi pitänyt alun perinkin äänittää koko biisi Flaxwoodilla.

Lopputulos julkaistiin 21.4.2017 Youtubessa, Spotifyssä, iTunesissa, Apple Musicissa sekä Deezerissä.


Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=f3rB8721daM
Spotify: https://open.spotify.com/album/25JPn3vnjsd7V43xDDTzB1
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/h%C3%A4vetk%C3%A4%C3%A4-single/id1227649898
Deezer: http://www.deezer.com/album/40059271?utm_source=deezer&utm_content=album-40059271&utm_term=1432899662_1492746971&utm_medium=web

Ja mikä on ollut sitten isoin juttu viime aikoina?

No se, että meitsi sai uuden kitaran.

Ibanez Universe UV777 BK.

Kyseinen Universe on Winter Inside Me:stä tutun Jari Kurtin vanha kitara. 
Tässä kitarassa huokuu laatu.

Jeppistäjuuta, speksit kitarassahan ovat seuraavanlaiset:

- Vuosimalli 2007
- Runko lehmusta (=basswood)
- Skaala 25,5", 24 nauhaa
- Ruusupuuotelauta
- Edge Pro 7 -talla
- Mikkeinä DiMarzio Evo7 (talla, vaihdettu alkuperäisen Blazen tilalle), Blaze II singlecoil (keskimikki), Blaze II (kaula)
- Kampena Ibanezin Ultralite UTA20
- Gotohin virittimet
- Kaulatyyppi "UV Prestige"

Vire tässä kitarassa oli B-standardi, mutta kielten vaihtamisen jälkeen säädin kitaran drop A drop D:hen. (A-D-A-D-G-B-E).


Edge Pro 7 -vibratalla. Äärimmäisen miellyttävä talla soittaa, talla kuin on lähestulkoon kitaran rungon tasossa. Se ei ole niin "ulkoneva" kuten esimerkiksi perinteinen originaali Floyd Rose.

Virittimet ovat Gotohin todella pätevät ja jämäkkäät tekeleet.

Tosiaan, kyseinen kitarahan on ollut myös yksi suurimista 7-kielisistä unelmakitaroistani 7-kielisen Les Paulin ohella. Kyseistä Universea aloin himoilemaan suurin piirtein samoihin aikoihin kuin aloin soittamaan kitaraa, eli vajaa 12 vuotta sitten. 

Mistä se innostus sitten lähti?

Siitä, kun näin kyseisen kitaran Stam1nan Pexin kourissa Uudet Kymmenen Käskyä -albumin julkaisun aikoihin. Kyseisellä kepillähän Pexi soitti keikoilla muutaman vuoden, ennenkuin hän alkoi soittaa  APEX1:llä sekä omalla "Raja"-custom RG:llään (olihan hänellä käytössään toki muitakin malleja, kuten RGD7UC, RG1527M jne). Ibanezejä kaikki tottakai.

Ja pitäähän muistaa se tosiasia, että Ibanez Universethan ovat Steve Vain signature-malleja, kuten Jemit sekä Euphoriat (ja niin, meikäläiseltähän löytyy tosiaan se Jem90HAM sekä Euphoria EP-5 -akustinen 😂😂😂😂).

Ensimmäistä kertaa juuri tätä samaista kitaraa pääsin kokeilemaan eräänä marraskuisena alkoholinhuuruisena iltana vuonna 2013. Tuolloin olimme perustamassa Winter Inside Me:n esiastetta, joka tuolloin totteli vielä huumorinimeä Sisters of Botox. 😂

MEIN GOTT! IT'S JUNIORI-LATE!😱  Kuvassa olen 23-vuotias ja nykyistä olemustani ehkä n. 25 kg pienempi. 😂 Ja muutaman millin siilitukka oli "in" tuolloin... Ainakin omasta mielestä.

Tämän kitaran saaminen merkkaa meikäläiselle todella paljon. Ja onhan tässä vielä sekin aspekti, että kyseinen kitara on vielä kitaramentorini vanha kitara. Jari on kumminkin opettanut meikäläiselle aivan käsittämättömän määrän soittotekniikkaa sekä teoriaa. Paljon olen hänelle kyllä velkaa, pakko myöntää.

Ja olihan se saman tien tehtävä vlogiinkin oikein esittelypätkä tuosta kitarasta. Ja kuten soundisampleista kuuluu, tämä kitara on JYRÄ. 




Huhhhuh. Vai-sigit vierekkäin. kuvasta tosiin puuttuu Euphoria 5-akustinen, joka myöskin on Vain nimikkomalli. Ja btw, kaiken kaikkiaan omistan tällä hetkellä NELJÄ Ibanezia, 5-kielinen bassoni (SR-505) kun on myös Ibanez.

Sellaista tällä kertaa.

Sellaisen ilmaisen vinkin annan, että vlogiani kannattaa seurata vapun tienoilla, sinne saattaa olla tulossa jotain "spesiaalia". Heh juum. 😂😂😂😂

Prepare your anus.

Late kiittaa ja kumartaa, mä lähden nyt ostamaan Fordiin yhden uuden kesärenkaan.


Your's trolli,
Late

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti