perjantai 19. toukokuuta 2017

PALACASTERIA RAKENTAMASSA pt. 1: Harley Benton T-Style Kit ensivaikutelmat

Hei.

Ajattelin rakentaa kitaran. Ihan omin pikku kätösin.

Päätin jo ihan alkajaisiksi että alkaisin pitämään tästä projektista rakennuspäiväkirjaa; kerron sekä tubekanavallani että täällä blogissa mitä kaikkea olen tehnyt ja miten. Tulette varmaan todistamaan melko monta mokaa, sen verran kädetön kun kumminkin olen. "Virheistä ei opita ja eikun lisää paskaa housuun", eikös juu?

Mistä se ajatus sitten lähti?

Olen tosiaan harkinnut hankkivani Thomannilta saatavia Harley Benton -kitaranrakennussarjoja jo jokusen tovin. Nyt sitten iski se kunnon into ja inspiraatio, ja tilasin Saksanmaalta tuon 79€ maksaneen Telecaster-kitin, Telecastereita kun kumminkin kitaroina rakastan.

Jos tämä kitaroiden kokoaminen noista halpisseteistä tuntuu onnistuvan, rakennan niitä ensi alkuun muutaman, vaikka ihan myyntiinkin asti. Saapahan LaHo Music -toiminimeni taas yhden myyntiartiklan lisää. Ajattelin myös että tulevaisuudessa olisi äärimmäisen hauskaa myöskin kokeilla rakentamista vaikka Warmothin osista, kyseisen projektin hinta vain tulisi olemaan Harley Bentoneiden setteihin verrattuna moninkertainen. HH-mikitetty Jazzmaster Flaxwoodin hybrid-kaulalla kiinnostaisi suunnattomasti...

Rakennussarjan lisäksi tilasin myös DiMarzion jo äärimmäisen toimivaksi hihnaratkaisuksi todetun Clip Lockin sekä Göldon helmiäispleksin, samanlaisen millainen minulla oli aikoinaan Fenderin MIM Telessä.

Ensimmäinen osa videopäiväkirjasta on jo katsottavissa tubessa:


Ja eihän se rakennuspäiväkirja ole mitään ilman kunnon kuvia:

Tsädääm! Harley Benton T-Style Kit kokonaisuudessaan: runko, kaula, elektroniikka. 
Kaikki yhdessä paketissa.

Runko on useammasta palasta, ja käsittääkseni se on lehmusta (=basswood). 
Ainakin se tuntuu sen verran pehmeältä. Jyrsintä on ollut kyllä kohtuu raffia. Jälki on melko, karuhkoa. Onneksi on keksitty hiekkapaperi.

Lapa tulee muotoilla haluamanlaisekseen esim. kuviosahalla. Ajattelin rikkoa kaavaa ja tehdä vähän erimuotoisen lavan kuin mitä se perinteinen Fenderin Telen lapa on. Näette sitten. 

Kaula vaikutti todella tuhdilta, luultavasti sitä ohennan ja muotoilen litteämmäksi, tyyliä Ibanez/Jackson. "Tilulilulaa".

Hardware, elektroniikka, mikit sekä pleksi. Pleksi menee samantien tosiaan vaihtoon. Tulevaisuudessa vaihtoon menevät myös virittimet ja mikit. Virittimeksi olen harkinnut DiMarzio / Seymour Duncan -osastoa.


Lähipäivinä oli tarkoitus muotoilla lapa, ohentaa kaula ja vaihtaa pleksi. Luultavasti käyn ostamassa myös petsit jne. Ja kyllä, ajattelin petsata tuon maalauksen sijaan, ensin vain tulee hioa pois tehtaalla runkoon valmiiksi laitettu ns. "wood sealer", mikä tukkii puun huokoset ja tekee MAALAAMISESTA helpompaa. Mutta minäpä teen hommat taas vaikeimman kautta ja päätänkin PETSATA tuon. Ulkonäkö ennen kaikkea, vai miten se meni..?

Mutta tällaista tällä kertaa. Ensi kertaan, bejbet! 😘



- Peukalo-keskellä-kämmentä-timpuri-Late

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti