maanantai 25. syyskuuta 2017

Vihreitä Kitaroita ja Poikam kolmannen kerran saunassa

Terve.

On laiskottanut hieman taas tämän blogin kanssa (üllatüs), mutta ehkä nyt taas reilun kuukauden tauon jälkeen on hjuva taas tehdä yhteenveto, missä musahommien kanssa mennään.

MIKÄS PERKELE TUO KEPAKKO ON?!?!?!? 😱

Jep. Kitarakokoealmaani tuli ensimmäinen puoliakustinen kitara.

GREEN B&B PEARL

"Puoliakkari? Waddehell" saattaa meikäläisen paremmin tunteva lukija ounastella tällä hetkellä.

Tosiaan meikäläisellä alkaa selkeästi tulla ehkä jonkinasteista "kypsyyttä" (niinpä vissiin) tuohon soittamiseen (tuli täytettyä tosiaan vuosiakin tuossa pari viikkoa sitten), niin koin tarpeelliseksi kokeilla jotain täysin erilaista noihin "normaaleihin" hevi- ja rokkikeppeihin sekä "djent-stickeihin" verrattuna, niitä minulla on ihan tarpeeksi. Varsinkin kun nyt alkaa olemaan suurempia suunnitelmia postrockia soittavan Ihmisen Kauneudesta-proggiksen menoksi, niin puoliakustinen tulee enemmän kuin tarpeeseen. Ja toimiipa tuollainen pärkeleen hyvin myös Late Night Harvestersissa (kuten kohta tulette näkemään). Puoliakustisen soundimaailmasta olen muutenkin haaveillut jo jonkin aikaa.

Suuntasin eräänä kauniina ja lämpöisenä elokuun lopun torstai-iltana Lahden Musiikkitaloon, koska tiesin siellä myytävän Ibanezin puoliakustisia, jollaista olin alun perin kaavaillut (AS- tai AM-sarjaa). Valikoimassa tosiaan oli Ibanezin AS-sarjalainen, Tokain kopio ES335:stä sekä tämä Green (joka myöskin on ES335-kopio). Ibanez oli aivan järkyttävä soittaa, kaula oli jopa meikäläisen kaltaiselle "tukkien" ystävälle liikaa. Ja kitara tuntui muutenkin aika kolholta. Ei jatkoon, totesin. Tokai oli omaan makuun aivan liian "normicore", ihan ok soitettava, mutta hävisi pahasti tälle Greenille. Molemmat jäivät todella, todella kauas tästä Greenistä.

Green istui omiin näppeihin erinomaisesti. Viimeistely kitarassa tasokasta, kaula on TODELLA ohut sekä rakennusmateriaaleissa on ajateltu ekologisia aspekteja. Green on nimensä mukaisesti ympäristöarvoja kunnioittava brändi, ja näin ympäristöinsinöörin paperit omaavana henkilönä en voi muuta kuin nostaa hattua ja arvostaa. Ainut asia, mitä tältä Greeniltä olisin toivonut, olisi ollut mikkien puolitus. Se olisi tuonut soundimaailmaan vielä enemmän variaatioita.

Green on pienenpieni kitarabrändi Ruotsista. Vaikka merkki on Ruotsista, kitarat valmistetaan Etelä-Koreassa. Tässä merkissä on valehtelematta paras hinta-laatu-suhde mihin olen ikinä törmännyt. Greenin valikoimasta löytyy heidän versionsa Les Paulista, SG:stä, Stratosta, Telestä, V:stä, Explorerista. Ja onpa heillä kopio PRS:kin tyylisestä kitarasta sekä yksi 7-kielinenkin malli. Valikoimaa tosiaan on. Greenin kitaroihin on myös mahdollista saada Lundgrenin mikit (!). Tämä optio on ehdottomasti puhdasta loistavuutta, Lundgrenin mikit kun ovat ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoa laadultaan ja ne tehdään pienellä pajalla KÄSIN Ruotsissa. Ja olenpa itsekin todennut nuo Lundgrenit todella toimivaksi, itselläni on kun Ibanez Jem 90 HAM:issani sellaiset.

Noh, millainen kepakko tämä B&B tosiaan on?




B&B-mallit ovat Greenin versio Gibsonin legendaarisesta ES335:stä.

- Skaala 24,75", otelaudan radius 10".
- 22 nauhaa.
- Kaulan paksuus ensimmäiseltä nauhalta YHDEKSÄNTOISTA (19!) millimetriä, eli ohuella profiililla mennään.
- Otelauta on "rose maplewood" (ruusupuun näköistä vaahteraa?)
- Runko sekä kaula vaahteraa.
- MOP (=mother of pearl) inlayt sekä reunalistat.
- Mikit Greenin omat standardimikit.
- Väri "Cherry Red"
- Rungon paksuus noin 5 cm.
- 2 x volume, 2 x tone, 3-tie mikinvalitsin.
- Paino n. 3,8 kg.

Tällä hetkellä kitara on meikäläisellä C#-vireessä .013-kielisetillä.

Greenejä Ruotsissa myy guitarnet.se, Suomen maahantuojana on Nordsound.

Tein vlogiin suht kattavan review-videon sekä kunnon demovideon. Demovideoni itse asiassa löytyy Nordsoundin nettisivuiltakin, tämän kyseisen kitaran tuotesivulta! Aika nastaa, pakko myöntää.





Audiodemot on kuunneltavissa meikäpojan Soundcloudissa:
https://soundcloud.com/lauri-honkola/green-guitars-bb-pearl-sound-demo-1
https://soundcloud.com/lauri-honkola/green-guitars-bb-pearl-sound-demo-2-tana-iltana-version-2

Tosiaan, tarkempaa tietoa kitarasta voit käydä tsekkaamassa Nordsoundin sivuilta, jossa meikäläisenkin video komeilee: http://www.nordsound.fi/index.php?route=product/product&manufacturer_id=37&product_id=14472.

Guitarnetin tuotesivu (på svenska): https://www.guitarnet.se/sv-SE/gitarrer-tillbeh%C3%B6r/hel-och-halvakustisk/green-b-b-pearl-red-29719079

Olen niin vakuuttunut Greenin laadusta, että aivan satavarmasti tulen jonkun vielä hankkimaan. Les Paul (myöskin double cut -Les Paul) ja Telecaster olisivat ehdottomasti meikäläisen juttu, miksei 7-kielinenkin. Kassellaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. 😏


Myös tuottamis- ja masterointihommia on tullut tehtyä, samoin kirjoitettua hurumycket lyriikkaa ex-Winter Inside Me:n kaverin Kurtin Jarin sooloprojektille. Äänittelimme itse asiassa Päivin aka "Päkän" voksuja tulevalle julkaisullekin kotistudiollani.

Saatiin parinkin biisin voksut purkkiin. Oltiin kyllä tehokkaita.

Syyskuun alussa pidimme taas perinteisen "saunakeikan", eli vuotuisen kutsuvieraskeikkasaunailtaman, jota NY POIKAM SAUNOO!:ksi kutsumme. Treenien määrä tämän vuoden tapahtumaa varten oli suurin koskaan, koska nyt projekteja soittamassa oli peräti VIISI. Palataan itse tapahtumaan kohta, tässä hieman reenifiiliksiä mitä tuli vlogiin heitettyä;





Eli melkoisen paljon paukutettiin menemään. 😝


Reenit on kivoja ja parhautta, mutta muutaman tunnin päiväunilla yövuorojen jälkeen soittaminen voi olla kohtuu hapokasta. 😂

Ok, lopetetaan tämä akkamainen valitus ja mennään eteenpäin.


NY POIKAM SAUNOO! vol. III oli tähän mennessä ehdottomasti suurin tämän luomamme konseptisarjan tapahtuma. Yleisöä oli eniten ikinä, samoin soittavia projekteja oli taas yksi enemmän, tänä vuonna mentiin VIIDELLÄ projektilla. Meininkikin oli sen mukaista.

Iltaman aloitti meikäläinen soolona ("Late doing some soloing", höhöhöhöhö). Vetäisin tiukan 12 minuutin harcore-setin.

Late Honkola -setlist:
- NY POIKAM SAUNOO! -intro
1. Hävetkää
2. Jälleenrakentajat
3. Yrittänyttä Laitetaan
4. Tyynysotaa (Kesäkumibiisi 2017 -cover)

Moraalisaarna menossa.

Hyvin se moppitukkakin heiluu.

Jotain saarnaamista tässäkin taas.


Toisena esiintyjänä oli meikäläisen, Henrin ja Akselin göteproge-mättöproggis The Kollective. Projekti sai sopivasti nimenkin juuri ennen tapahtumaa. Ja saatiinpa me Mikko Juhanista meille basistikin! Pakko myöntää että täydellä bändillä soittamisessa on vain täysin oma fiiliksensä. Ja se fiilis näkyi meidän ulosannissammekin, meillä oli KIVAA!

The Kollective -setlist:
- Intro
1. Vielä toistaiseksi nimeämätön kappale, projektinimi "Göte III"
2. Vielä toistaiseksi nimeämätön kappale, projektinimi "Newau"
3. Descension (Medeia-cover)
4. Haudan takaa (Mokoma-cover)
5. Laid to Rest (Lamb of God-cover)
6. Redneck (Lamb of God-cover)






Kolmantena veti oman todella monipuolisen soolosetin rakentanut elektronista rockia soittava Mikko Juhani. Ensin mentiin vähän rankemmalla ilmaisulla matalammassa vireessä, ja loppusetti vedettiinkin enemmän fiilistellen. Keikka oli järjestyksessään Mikon toinen oma soolokeikka (edellinen keikka oli vuosi sitten myöskin NY POIKAM SAUNOO!:ssa). Meininki oli välillä jopa hypnoottista, keikka oli puhdasta "kitaran laulua ja juhlaa". Mikon setti oli myöskin ainut, jossa oli encore, yleisö vaati Ravensia. 😃

Mikko Juhani -setlist:
1. Getting to Know You Again
2. On Red Trails
3. The Ghost Of Sibelius
4. Lost in Silence (lainattu Melancoholilta) feat. Late Honkola
5. Gotta Stop Waking Up Like This (I Won't)
6. Raindrops
7. The Unceremonious End
8. StringsRock

Encore: Ravens (lainattu Melancoholilta) feat. Late Honkola







Neljäntenä lauteille mentiin soittamaan alternative rockia/metallia Late Night Harvestersin kanssa. Setti  oli kokonaisuutena pisin, mutta silti tuntui että lavalla aika meni hirveän nopeasti. Vedimme mielestämme myös ehkä kovimman keikamme ikinä, fiilis oli katossa niin bändillä kuin yleisöllä. Lavaspiikit saattoi omalla kohdalla mennä myös kohtuu (ja ehkä vähän liikaakin) Hynynen-Hyyrynen-Kaarle Viikate -tasolle. Setin alkupuolisko oli hieman kevyempää, sitä naisystävällisempää postrockimpaa materiaalia mutta loppua kohti kiihdytimme vauhtia rankemmilla, metalcoremaisimmilla kappaleilla. Ja vedettiinpä me perinteinen/"pakollinen" Suvi Teräsniska -coverikin. Ja perinteitä kunnioittaen myös Maan Korpeen -kappaleen ajaksi Mikko Juhani tuli vierailemaan lead-kitaraan.

Late Night Harvesters -setlist
- Onneks on Karhua, kolmosta... -intro
1. Syviin Vesiin
2. Takaisin
3. Säröt
4. Tyhjä Taulu
5. Kurjat
6. Itseviharikos
7. Verenpuna
8. Kylmät Enkelit (Suvi Teräsniska-cover)
9. Alku
10. Maan Korpeen feat. Mikko Juhani








Viimeisenä, ikäänkuin tapahtuman pääesiintyjänä tänä vuonna veti aikaisempina vuosina pienempään rooliin jäänyt postrock-projekti Ihmisen Kauneudesta. Vaikka ihmiset alkoivat tässä vaiheessa iltaa himoilemaan jo saunan lämpöön, jäivät ihmiset silti reippaasti kuuntelemaan, osa tuli oikein aivan lavan reunalle kuuntelemaan ja nauttimaan kitaravalleista. IK:n täysimittainen postrock-setti oli ehdottomasti ensimmäinen laatuaan, vaikka projektilla ollaan keikkaa heitettykin. Settiä on aina täytetty covereilla, mutta tällä kertaa päästiin vetämään "puhtaasti IK:ta". Mentiin bändin ja "associated actsien" musiikilla. Tämä oli myös ikäänkuin tulikoe, kantaako IK:n oma musiikki ja setti kokonaisen keikan. Ja se täytti. Ihmisen Kauneudesta -musiikki pääsee livenä ehdottomasti oikeuksiinsa pienessä, intiimissä tilassa.

Ihmisen Kauneudesta -setlist:
- Prequel to Ikiuni (lainattu Honkoloid Chamberilta)
1. Vastakkaisuuden Aika
2. Classical Shoegaze (lainattu Mikko Juhanilta)
3. Horros
4. Aurinko
5. Lokakuun Pelastus

¨



Että sellaista. Ilta oli mitä onnistunein. Ja niin, teinpä tapahtumasta oikein koosteenkin, joka löytyy vlogista. Jos 45 minuutin kooste on lukijan mielestä pitkä, haluan mainita puolustuksekseni että ensimmäinen leikkausversio tästä kesti peräti puolitoista tuntia. 😅



Huh, jopas tulikin taas tekstiä ja kuvia. Nyt on taas takki ihan tyhjä ja #kroppaonihanloppu. Sen verran on vielä mainittava, että The KollectivenIhmisen Kauneudesta sekä Melancoholin kanssa aletaan lähitulevaisuudessa ahkeroimaan oikein kunnolla. Alla oleva kuva varmasti antaa hieman osviittaa (huomioi myös "associated actsit");


Jep. että tällaasta tällä kertaa. Kassellaa syssymmällä!

- Late

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti