sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Musiikkikollektiivisuus tuuheutuu

No höpsistä! 

Viime blogikirjoituksesta onkin kulunut taas reilu kuukausi, joten on hyvä sauma taas summata missä mennään.

Ja lujaa mennään... 😅
Mistähän sitä aloittaisi...

Musiikkivideota ainakin pukkaa.


Jep. Editoin Late Night Harvestersin Itseviharikos-kappaleeseen musiikkivideon kahden vuoden aikana kuvatuista keikka- ja sekoilupätkistä. Tuli kyllä ihan bändin näköinen video, sen sanon. 😅 LNH:n kanssa ei ollakkaan treenattu NY POIKAM SAUNOO! -tapahtuman jälkeen, mutta asia korjataan ensi viikolla. Myöskin LaHo Music-nimikkokitaramme "Harvesterit" joutuvat muutoksen tuulien uhriksi, aloitamme kyseisten kitaroiden rankan modifioinnin hardwaren sekä mikkien osalta. Seymour Duncan on kova sana, sen sanon. 😋

Tällä hetkellähän LaHo Music Harvester näyttää tältä:


Katsotaan miltä mokoma näyttää seuraavan blogikirjoituksen aikaan, stei tjuuund!


Päädyin myös pitkästä aikaa harrastamaan myös todella paljon rakastamaani puuhaa: kunnon soundirunkkaamista sekä erilaisia virekokeiluja. Halusin Architects-yhtyeen innoittamana kokeilla muutamaa ei_niin_tavallista virettä: G#-F#-B-E-G#-C# sekä vielä matalampaa, F#-F#-B-E-G#-C# (!). Meikäpojalla ei ole minkään sorttista käryä, miksi näitä kyseisiä vireitä kutsutaan. Tabeistahan noissa vireissä on helppo soittaa, mutta standardi- sekä droppivireeseen tottuneella kitararunkkarilla meinasi silti olla vaikeuksia tajuta näiden kyseisen vireiden "logiikkaa", etenkin kun näillä on käytännössä mahdotonta soittaa 5-sointuja. Tällä hetkellä pallottelen custom-Flaxwoodini kanssa näissä vireissä.



Vakavanhan Schecter S1 Blackjackin heitin myös mörkövireeseen, mutta dropattuun sellaiseen. Schecter on tällä hetkellä drop F#:ssä (F#-C#-F#-B-E-G#). Koska kitarahan on kuusikielinen, korkea C# puuttuu. Vuosia sitten samainen "Kekteri" oli täysin samaisessa vireessä, yhdessä vaiheessa se oli jopa matalammalla, drop F:ssä. Siitä syystä virekokeilujen uhriksi valikoituikin tämä kitara. Mahonkirunko + Seymour Duncan 'JB ja ´59 -mikkisetti ovat soundikombinaationa vain jotain taivaallista.

Ja koska tuo drop F# on kuudella korkeammalla kielellä suoraan vireenä C#-standardi, päätin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja tein testin, miltä Late Night Harvestersin kappaleet kuulostaisivat "mörkövireessä".


"Mörkövireissä" soittaminen 6-kielisillä jäi itsellä vähälle, käytännössä olemattomiin Winter Inside Me:n aikoina. WIM:issä soitimme kumminkin osan biiseistä 8-kielisillä, mutta tuon kitaran myytyäni en olekaan (lähinnä 7-kielisillä) drop A:ta matalemmalta kauheasti soittanut (eli n. vuoteen). Nyt tauon jälkeen 6-kielisillä paluu mörkövireeseen tuntuu enemmän kuin kotoisalta. Ja nyt "Arkkitehti-vireeseen" hieman totuttuani tein yhdestä pari vuotta vanhasta sävellyksestäni uuden sovituksen. Odottakaa vain, se löylyttää teistä paskat pihalle (omasta mielestäni).


Ahkeria ollaan oltu myös Ihmisen Kauneudesta, Melancohol sekä The Kollective-rintamilla, kuten viime kirjoituksessa uhosin.

Ihmisen Kauneudesta ensimmäisen virallisen EP:n äänitykset on aloitettu vanhalla Lokakuun Pelastus -kappaleen purkittamisella. Ja tuo on se kappale, mistä koko IK:n taru neljä vuotta sitten sai alkunsa. Samalla äänitettiin Melancoholin uuden demon voksuja.

LaHo Music edustaa. 

Äänitysmeininkejä on nähtävissä sekä kuultavissa meikäläisen tubekanavalla. IK:lle on tulossa piakkoin oma kanava, stay tuned 'bout dat too!



Eli tuoltakin suunnalta tulossa piakkoin kaksi kappaletta pihalle, hui sentään! 😁


The Kollectiven meininki on myös "saunakeikan" jälkeen lähtenyt vieläkin isomalla vaihteella käyntiin; meillä on ensimmäinen biisijulkaisu purkitettu, samoin musiikkivideo kuvattuna. "Saunakeikan" jälkeen äänitimme kitarat ja bassot etätyönä, rummut äänitimme bändikämpillä Alesiksen triggerin sekä Roden mikin avulla (mikillä äänitetyt pellit + "kannut" MIDI:nä EzDrummerin kautta on mielenkiintoinen, mutta todella toimiva yhdistelmä). Julkaisun miksauksen ja masteroinnin hoitaa "kollektiivimme" vakituottaja Mikko Juhani, joka myös nyt virallisesti hakkaa bändissä toista lyömäsoitinta, bassoa. Ja vieläpä viisikielistä, osaatko vetää?

Rumpuäänitysten ja pikajamien jälkeisiä meininkejä.

Tosiaan, musiikkivideo on myös purkissa, joka julkaistaneen lähiaikoina The Kollectiven omalla YouTube-kanavalla, joka ilmestyy sekin bittiavaruuteen lähiaikoina.

Musavideokuvauksissa yritimme myös napata parit promokuvantyngät.




Että sellaasta.


Ja tällaasta.


Pihalle tullut heitettyä myös kaksi coveria; metalliversiot Tuure Boeliuksen Eikö Sua Hävetä -kappaleesta sekä Antti Tuiskun Hanurista (höhö).




Videot sisältävät pelottavan määrän corepelleilyä (ja pelleilyä ylipäätään) sekä rasvaisen fedora-eevertin. Älkää satuttako pyllyjänne. Näitä covereita oli kieltämättä aivan törkeän hauskaa tehdä. 😂

Ettäettäettä näin.


Iso juttu on myöskin ambient-sooloprojektini Honkoloid Chamberin toinen albumijulkaisu. Volume II on perinteisempää dark ambienttia Volume I:n verrattuna, missä selkeästi vielä hain projektin suuntaa. 

Inspiraatiota tähän teokseen sain ehdottomasti siitä järkyttävästä määrästä scifiä, mitä tässä on jo pitkään tullut tykitettyä. Stargate SG1-sarjalla saattaa olla jotain vaikutusta asiaan. Ja Star Trek: Discoveryllä. 😅

Teoksen voi toistaiseksi kuunnella valitettavasti vain YouTubessa sekä Soundcloudissa:



Mutta se päätyy tulevaisuudessa vielä suurmipiin streamauspalveluihin, no panic!

Siitä kuva-arvoitusta, rakas lukija! Mitä on kuvassa ja missä se on kuvattu? 😵


Ei muuta kuin ottamaan ambienttia haltuun että menetätte yöunenne ja että minä saan tubemassini, niiden takiahan tätä hommaa tehdään! Eiku... 😂


Tärkeimmät musakuviot summasin myöskin "pikavideolle", josta löytyy vähän tarinointia jokaisen edellämainitun casen osalta:



Ja teinpä pitkästä aikaa Fakecyclist-Lade -videonkin! Ostin Continelta Gatorskin-slicksien tilalle Tokmannin 7€:n ulkokumit, jotka osoittautuivat näin myöhemmin täydelliseksi virheostokseksi. Pakko myöntää että vlogissa olin aivan liian myötämielinen. Ei jatkoon.




Jep. Olihan siinä taas asiaa. Jos sitä seuraavaa päivitystä heittäisi taas perinteisesti loppuvuodesta, toki aikaisemminkin jos niikseen tulee.

Ei kai siinä. Tämä moppitukka kiittää.

Lisää paskaa housuun.


- Late


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti