sunnuntai 31. joulukuuta 2017

LOPPU TULLOO! (2017 vuoden siis)

Terve ja heipä hei!

Nyt on taas se aika loppuvuodesta (ja sopivasti vieläpä uudenvuodenaattona), jolloin on hyvä summata loppuvuoden musapuljaamiset.

En tiedä olisiko järkevämpää listailla näitä asioita kronoligessa järjestyksessä vaiko projektien mukaan, joten ehkä otan nyt ensimmäistä kertaa uuden tavan listata näitä juttuja...

Osalla videoista seikkailee uusi perheenjäsenemme: suomenlapinkoiramme Rokka! Hänet tunnetaan myös nimellä alikersantti Rokka, Rokkikoira-Rokka, Rokka-Pokka, Rokkis-Pokkis jne. Rakkalla lapsella on monta nimeä. Hän muutti meille joulukuun alussa!




Olihan tuosta höppänästä pakko laittaa tänne kuvia... 💓

Mutta mennäänpä niihin musahommiin;

Aloitetaanpa vaikka The Kollectivesta.

The Kollective

The Kollective julkaisi ensimmäisen biisinsä marraskuun puolella. Ja lähestulkoon joka viikko olemme myös julkaiseet jotain sisältöä liittyen ensimmäiseen julkaisuun. The Kollectivella on myös oma YouTube-kanava, joka ehdottomasti kannattaa ottaa seurantaan: https://www.youtube.com/channel/UC1rdsn1Vo-_JykR3E0cJBaA/featured.

Prevail-video

Videonkuvausmeininkejä.

Meikäläisen äänitystuskailuja...


Henun äänitystuskailuja...

Rumpalin epätoivoa...

BLEGH.

The Kollective on koko ajan työstänyt lisää kuuneltavaa; rummut on äänitetty kolmeen biisiin, ja kitaroitakin alkaa olla purkissa jo mainiosti. Paljon on siis luvassa alkuvuodesta!

Late Night Harvesters

LNH:n kanssa yritimme tänäkin vuonna päästä Radio Voiman Paikallisen Musiikin Joulukalenteriin "Takaisin"-kappaleella, mutta yritykseksi se valitettavasti jäi. Tänä vuonna hakijoita oli todella paljon, ja kilpailuun mahtui vain se 24 hakijaa. Onneksemme Radio Voima päätti soittaa tapaninpäivänä myös niiden hakijoiden kappaleet, jotka eivät kisaan asti päässeet. Olihan se messevää kuulla oma biisimme radioaalloilta.

Radioaalloista puheen ollen, päätimme Jukan kanssa julkaista viime vuotisen haastattelun sekä itse biisin tubekanavallani. Onneksi tuli otettua mokoma vuosi sitten talteen. Feels.


Teimme tänäkin vuonna myös joulubiisin. Tällä kertaa kappale oli oodi itse kinkulle. Kappale tehtiin alusta loppuun muutamassa tunnissa, ja tuosta sessiosta on materiaalia meikäläisen vlogissa:





Ja tottakai myös itse biisikin:

Kuvattiin samalla myös akkaritreejä, joista jäi näppeihin tällainen pätkä, mitä myöskin hyödynsin kanavallani Latenuotiolla-sarjassa:


Late Night Harvesters on alkanut reenaamaan uutta musiikkia sekä alkanut suunnittelemaan seuraavaa EP:tä. 

Ihmisen Kauneudesta

IK:n ensimmäinen VIRALLINEN julkaisu, "Lokakuun Pelastus", saatiin pihalle marraskuun loppupuolella. "Lokakuun Pelastuksen" julkaisu oli todella, todella merkittävä juttu jo sitäkin kautta, että kyseinen biisi oli oikeastaan se, mistä koko projekti lähti aikoinaan käyntiin lokakuussa 2013. Oli tuo ehdottomasti itsellekin yksi tämän vuoden tärkeimpiä omia julkaisuja.

Biisin pääsee kuuntelemaan esimerkiksi:



Ihmisen Kauneudesta -proggiksen kanssa ollaan edetty myös EP:n kanssa; EP:n biisit ovat täysin selvillä, ja toteutuksen aikataulua yms. ollaan mietitty MIkko Juhanin kanssa. "Vastakkaisuuden Aika" EP julkaistaneen keväällä 2018, eli siitä tulette kuulemaan myöhemmin vielä lisää. 
"Muistiinpanojamien" työkalut.

Meitsi sulautuu lähes täydellisesti ysärikuosiin.


Omat sähläykset


Olenpa ollut ahkera myös tuon oman tubekanavan jne kanssa:

Tässä käytännön esimerkein miten puoliakustinen kitara toimii metallimusiikissa. Yhteenvetona lyhyesti: kyllä se jumaliste toimii.



Olen myös fiilistelly paljon Ibanez Jem90 HAM:illanikin. Alla olevassa videossa kyseinen kepakko on vielä peru E-vireessä, mutta nykyään se on ns. "mörkövireessä" (asiasta juttua LATELLA ON ASIAA #3 -videossa)


Tein tubekanavalleni myös ehkä jotain sellaista, minkä olisin voinut jättää tekemättäkin. Ensimmäiset reaktiovideoni. Tavallaan täysin turhaa sisältöä kanavalleni, mutta pakko myöntää, oli noita tuolla hetkellä hauska tehdä! Ehkä näitä tulee myös jatkossa, tai sitten ei. En ole 100% tämän kaltaisen materiaalin tulevaisuudesta kanavallani.

Arvosteluni uhreiksi päätyivät Mr. Elämänpeli sekä Tuure Boelius.




LATELLA ON ASIAA #2 sekä #3 -videot lähinnä summasivat marras- ja osan joulukuun musameiningeistä. #3:ssa on juttua myös kitaroista.




Tein myös ensimmäisen KUNNON kitaracoverini ikinä, Architectsin Doomsday-kappaleesta. Meikäläisellä on tulossa myös kaksi muuta Architects-coveria, jahka toiseen äänitän kunnolla laulut (!) ja toiseen opettelen soittamaan leadin oikein. 


Covereita on luvassa enemmänkin: suunnitelmissa on coveroida erästä suomalaista rock-yhtyettä,jolla on ollut todella suuri vaikutus meikäläisen "musiikillisen kasvuun" esiteini-iästä lähtien. Ensimmäisen coverin piti tulla pihalle jo nyt uudeksivuodeksi, mutta eräästä karvaisesta syystä (aka Rokka) loppuvuoden musahommat jäivät paljon vähemmälle.

Sain pihalle myös ensimmäisen jouluspesiaalini: hc-version "Äidin Porsaista". Joulu tuli ja meni jo, mutta 30 sec videolle on aina aikaa, onhan? 


Loppuvuoden merkittävin musiikillinen urakka on ehdottomasti ollut kahden kitaran mikkien vaihtaminen: EMG 57/66-mikkien vaihto ESP LTD V-500:n sekä Gibsonin SG Standard Traditionaliin. ESP LTD:hen vaihto oli helppo alkuperäisten EMG 81/81-mikkien ansiosta, kaikki nuo kun ovat EMG:n pikaliittimillä. Gibsonissa joutui ottamaan kaikki alkuperäiset sähköt jne. pois.

EMG 57/66-setti "brushed chrome" sekä "brushed black chromena". Mikit tilasin Keskusmusiikin kautta. Krominen meni SG:hen, musta V:hen.

Mikkienvaihtiprojektista kehittyi vlogilleni oikein sarja. Ensimmäisessä osassa käydään läpi sitä, mitä on luvassa.



Ensimmäisenä vaihdoin mikit V-500:n. Muutos oli  todella merkittävä, ainakin omaan korvaa. Soundi ei enää ole lähellekkään samanlainen "sirkkeli", mitä se oli 81/81:n kanssa. Videolla on esitetty tarkemmin soundiesimerkkejä, niin kuivasignaalina kuin reampattuna.




Onhan se komia päivitettynäkin. Hyvin istuu uudet mikit.

V:n jälkeen täysin uudelleen eloon heräsi Gibson SG. Vanhat 490R sekä 498T -mikit on hyvät rokkiin ja kevyempiin hommiin, mutta metallissa jäivät jalkoihin. Tuo ei loppujen lopuksi kumminkaan ollut se ongelma, miksi tämä kitara sai uudet mikit.

Ongelmana oli epävakaa maadoitus. Gibsonissa sähköt olivat piirilevyllä, ja maadoituslangan liitin oli alunperin löystynyt, aiheuttaen käsittämättömän paljon hurinaa ja kiertämistä. Sen lisäksi, että liitin oli löysällä, myös itse lanka oli alkanut ruostumaan (?!?!?). Vaikka ongelman saikin korjattua, en ollut enää niin tyytyväinen soundeihin, ja hyvä kitara kun on kyseessä, olisi ollut sääli jättää sillä soittamassa pelkkien "soundivajavaisuuksien" takia. Tästä syystä EMG 57/66-setti, koska halusin pyhittää tämän kepin METALLIIN. Tottakai rokkiinkin, mutta halusin tämän kunnolla livekuntoon, livenä tämä kun aikoinaan on ollut uskottu ja luotettu työkalu.

Alla olevalle videolle on kuvattu koko mikkienvaihtoperaatio, eli se toimii samalla myös "opetusvideona". Heh juum.


Vasemmalla SG alkuperäisin mikein (Gibson 490R + 498T), oikealla uudet EMG:t.

Viimeisenä EMG 57/66-videoiden sarjasta kuvasin myös videon, jossa vertailen näitä kitaroita, joissa mikit ovat samat. Soundillinen ero oli merkittävä. ESP LTD on ehdottomasti kovempi metallihommiin (dempatessa soundissa on kunnolla potkua), kun taas SG päihittää cleaneja soitettaessa LTD:n mennen tullen. Molemmissa on ehdottomasti puolensa. Tämä video on vielä tätä blogia julkaistaessa piilotettuna, eli te lukijat näette tämän ennakkoon!


Eli kaikenlaasta ollut tässä kahden kuukauden aikana, heh juum.


Vuosi 2017 on nyt paketissa. Tänä vuonna mentiin vauhdilla. On syntynyt uusia projekteja, tehty monia, monia julkaisuja streamauspalveluihin asti, on heitetty keikkaa, aloitettu tubettaminen tosissaan, on oltu musiikkivideoissa ja tehty musiikkivideoita jne... 

Pakko myöntää, vuosi 2017 oli omalta osalta kyllä menestys. Tuntui välillä, että hommia oli paljon, mutta ei missään vaiheessa kumminkaan liikaa. Nyt loppuvuodesta on jo pohjustettu hyvin tulevaa alkuvuotta, alkuvuodesta aloitetaan jo melkoisella tykityksellä. Joka vuosi meno ottaa isompaa vaihdetta, ja ensi vuonna otetaan lisää kierroksia moottoriin satavarmasti.

Ilman sen kummempaa loppukaneettia hyvä lukija, toivotan hyvää ja onnellista uutta vuotta 2018!


Kassellaan taas ensi vuoden puolella,
- Late




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti