perjantai 29. kesäkuuta 2018

Laiskurin orsilla tavataan

"Yritetään näkyillä aiemmin kuin kahden kuukauden päästä. "

No sori. Menikin pidempään kuin kaksi kuukautta. Että hei vaan kaikki! 😂 

Joo, tässä on tosiaan ollut jos jonkinlaista kiirettä männäkuukausina. Olipa tässä kuukauden pätkä että en soittanut kitaraa käytännössä ollenkaan, koska suoritimme sellaisen lähestulkoon jokaista tervettä ihmisentiteettiä stressaavan suorituksen: muuton.

Tosiaan Villähde jäi nyt historiaan, ja muutimme avovaimoni ja alikessulapinkoira Rokkamme kanssa takaisin Metsäkankaalle kerrostaloon. Musahuone meikäläisellä on edelleen, mutta kauheaa mökää täällä ei uskalla vetää, ja esim. laulujakin on suosiolla lähdettävä äänittämään bändikämpille. Mutta ei siinä mitään, nyt kun asustelemme lähempänä Lahden "ydintä" niin kynnys lähteä pyörällä tempoillen tai jopa KÄVELLEN ihmisten ilmoille on pienempi. Muutto tuli ajankohtaiseksi, kun oli tarkoitus alkaa säästämään ihan OMAAN asuntoon. Paluu kerrostaloon pudottaa asuinkustannuksiamme reilusti, joten säästäminen on taas mahdollista. Villähteellä käytännössä kaikki vähäiset säästöt söi sä(ä)hkölaskut. Ja onhan lämmitykseltään suorasähköisessä omakotitalossa asuminen muutenkin enemmän rahaa kuluttava asumismuoto. Senkin summan minkä maksoimme vuokraa, olisimme esimerkiksi voineet lyhentää lainaa. Mutta turha jossitella. Paskat on jo housussa. Ja kohta sitä on lisää.

Myös Prahassa tuli oltua yksi viikonloppu, oli aivan jäätävän hyvä reissu. Kalja oli lähestulkoon puoli-ilmaista, mikä ei meikäläistä haitannut todellakaan. Voisin vaikka muuttaa Prahaan. Perkeleen nätti kaupunki, saatanan mukavaa porukkaa ja ennen kaikkea siellä oli halpaa. 5/5.

Ehkä eeppisin kuva mitä tuli Prahassa napattua. Pakkohan se oli heittää tännekin.


Apuva, tässähän on tapahtunut neljän kuukauden sisällä vaikka mitä vaikka tuntuu ihan päinvastaiselta. 😬

Ei kai tässä, aletaan listata tapahtumia samalla mentaliteetilla kuin aiemmassa postauksessani.

Omat sooloilut

Viikko edellisen blogipostauksen jälkeen julkaisin sinkkubiisin pitkästä aikaa. Murrettu näki päivänvalon Youtubessa, Spotifyssä jne. 14.3. Kappale oli FAWM:issa tekemäni, ja on noussut ehdottomasti yhdeksi suosikeistani, mitä omiin tekeleisiin tulloo. 


Muita linkkejä:
Spotify: https://open.spotify.com/album/26kNzKIePJrMmnkn2fUMPF?si=YtSaQDYOQ8-Ho7JZAFRRPg
iTunes: https://itunes.apple.com/bs/album/murrettu/1357955518?i=1357955519

Deezer: http://www.deezer.com/album/58671972?utm_source=deezer&utm_content=album-58671972&utm_term=1432899662_1521006108&utm_medium=web

Ja niin, onpa tässä sellainenkin pommi uutiseksi että sooloalbumini on vihdoin ja viimein äänitetty, ja osa biiseistä jopa miksattu! VUOSIEN työn ja tuskan tulos, Entiteetti, näkee päivänvalon näillä näkymin 18.7.2018. 


Tosiaan idea omasta sooloalbumistani lähti jo vuonna 2012. Biisejä alkoi ollakasassa runsaasti, ja kyseisen vuoden FAWM:in aikana tuli tehtyä pari biisiä vielä, jolloin niitä oli yhteensä 12. Albumi alkoi siitä muovautua ja kehittyä, mutta tuntui sitten jäävän ikuisuusprojektiksi... Tuntui, että en saanut hommia etenemään, puhtaasti vain omaa saamattomuuttani. Myös perfektionistin luonne (nisti mikä nisti) löi kapuloita rattaisiin, tuntui että mikään ei vain tullut millään valmiiksi ja koko ajan löysi ja keksi kehitettävää. 

Lopulta päätin ottaa vihdoin ja viimein itseäni niskasta kiinni, löin lähestulkoon koko albumikonseptin uusiksi johtuen uusien biisien musiikillisesta linjauksesta. Tulevalla Entiteetillä on kumminkin kaksi alkuperäisestä "This Entity:n" biisistä. Tosiaan suuri muutos on myös se, että tuleva albumi on laulettu suomeksi, alkuperäinen kun oli englanniksi (alkuperäisen albumin kun olisin julkaissut Rare Earth Elementsin nimellä). Syynä se, että itselle tulkitseminen omalla äidinkielellä vain on reippahasti helpompaa, ja lyriikoiden teko luonnistuu paljon, paljon paremmin. Puhumattakaan siitä, että suomeksi voi tehdä hassunhauskoja sanaleikkejä. 

Biisilista on tämä:

1. Impregnointi [intro] 2. Yrittänyttä Laitetaan 3. Hävetkää!4. Jälleenrakentajat 5. Valssi [instrumentaali]6. Murrettu7. Entiteetti8. Epilogimme



Tuleva albumi sisältää kolme remixiä jo aiemmin julkaistuista sinkuista, Jälleenrakentajista, Hävetkää!:stä sekä Murretusta. Entiteetti (alun perin This Entity) ja Epilogimme (alun perin Our Epilogue) ovat kappaleet, jotka ovat kuuluneet konseptiin alusta asti. 

Julkaisen YouTubessa mahdollisesti jonkun sinkkubiisin vielä ennen itse albumin julkaisua. Kassellaan bejbet mitä tuleman pitää!

Ja tosiaan merkkaa kalenteriisi tuo 18.7.2018. Heh juum. 

Tosiaan, sama kai se on tähän jakaa nyt noita vlogitöhöilyjäkin. Höhö.


LATELLA ON ASIAA #5. Normi vlogijorinaa Kotiteollisuus-coverista (josta oli juttua viime postauksessa) sekä Murrettu-singlestä.


FAKEDRUMMER-LADE teki paluun muutaman videon verran. Tässä yritän kannuttaa Tänä Iltana -kappaletta mutta kannuttamisen sijaan tuli melko komea pannutus.


Ja toisessa yritin soittaa Jälleenrakentajia. Ei olisi voinut mennä enempää vituiksi, + että snarematon kiinnitys otti ja meni poikki. Joitain videoita vain ei tulisi jakaa. Tämä on yksi niistä. Paitsi että minähän en tunne häpeää, en pelkää kyseenalaistaa itseäni, saatikka että en pelkää tehdä itsestäni naurunalaista, niin sehän on ihan fine?



Leikittiin ilmaisilla kitara-VST-plugareilla Mikko Juhanin kanssa. Mukana myös special-mix Ihmisen Kauneudesta-proggiksen Vastakkaisuuden Aika -kappaleesta.


Ainii, muissa medioissa meikäläistä seuraavat varmasti ovat huomanneet, että tältä ukolta lähti tukka veks. Välillä on piiskaa ikävä, mutta kieltämättä olen nykyiseen malliin kohtuu tyytyväinen. Onhan sitä aikaisemminkin oltu muli. Tein tuosta hiusten leikkaamisesta "taidetta". 


Videoita 10 vuoden takaa takaa -spessuvideo sai kaksi jatko-osaa, joissa jatketaan siitä, mihin ensimmäisessä videossa jäätiin ja jatketaan aikamatkaa lähestulkoon "täysimallisen tubettamiseni" aloittamishetkeen asti. Tässä osa II.


Ja osa III.


Vappuspessuna halusin ottaa käsittelyyn ja laiminlyötäväksi biisin, joka ansaitusi oli jo unohdettu ja kuopattu: Tean Tytöt Tykkää. Meno yltyi rasvaisuudessaan aivan uudelle tasolle.


Olen pitkään ollut kiinnostunut reamppaamisesta, eli kuivan kitarasignaalin uudelleen vahvistamisesta. Teinpä käytännön testin ja samalla opetusvideon, kuinka kyseisen operatsuunin voi tehdä Avid Eleven Rackillä. Reamppauksen uhriksi otin Atlas of Miserylle tekemäni kappaleen The Saint. Tämä on studiorunkkareille varmasti oikein antoisa video.


LATELLA ON ASIAA #6. Asiaa lähinnä keikoista missä tuli käytyä (Teksti-TV 666, Rytmihäiriö, Stam1na) sekä muutostamme. 


Juhannusspesuna otin semisti vakavammalla asenteella käsittelyyn Reino Nordinin Antaudun-biisin. Kappale jota en vain voi sietää, joten kuvittelin parantavani tuota kappaletta versiomailla sitä. Noh, kukin tulkitkoon itse onnistuiko tämä vaiko ei. 


Uusimmalla vlogilla jorisen lähinnä Ihmisen Kauneudesta -meiningeistä (joista kohta lisää), sekä Entiteetin julkaisusta.

Olisikohan siinä ollut kutakuinkin kaikki omat tuuheilut. Sitten muihin proggiksiin:


Late Night Harvesters


Late Night Harvestersin kanssa meillä on ollut hieman hiljaista, johtuen juurikin muista kiireistä. Muttamutta, uusi biisi saatiin kyhättyä, ja ollaan valmisteltu sinkkujulkaisua/EP:tä. Kassellaan. 



The Kollective

"Kollun"kanssa ollaan pidetty jokuset reenit ja heitetty uusi biisi ja  muutama muukin video pihalle.

Heitimme pihalle lyriikkavideon biisistä New Way. Siitä "göötistä" haltuun!

Aloitimme myös uuden "ohjelmasarjan", missä esittelemme bändikämppäsoittokalustoa. Tässä ensimmäiset osat, höhö!
 





Ja heitinpä omalle kanavalle mukahauskan pätkän vakavanhan Schecter S1 Blackjackini louhahteluista. Vanhassa ei ole aina vara parempi.
 


Että sellaasta. Kollunkin osalta on tuloillaan coveria ja pari omaa biisiä. Odottakaas vain!


Ihmisen Kauneudesta

"Kaunareiden" kanssa julkaisimme pitkästä aikaa "uutta" musiikkia pihalle. Päivitetyn version Vastakkaisuuden Ajasta. Tällä hetkellä biisi löytyy vain Souncloudista, mutta pienen hiomisen jälkeen se tulee olemaan myös IK:n tubekanavalla, Spotifyssä jne. 


Pikkuhiljaa, yksi biisi kerrallaan, työstämme tulevaa EP:tä. Muutama päivä sitten otimme itse asiassa purkkiin meikäisen sooloja uusintaversioon kappaleesta Horros. Sieltä se vielä tulloo.



Melancohol

Melancoholin pääpiru Mikko Juhani sai viimeisimmän Autumn Dreams -julkaisun jälkeen sävellyskynästään pihalle pari uutta biisiä, mitä olemme jonkin verran jo katsoneet/reenanneet. Näihin meikäläisen itse asiassa tulisikin äänittää jonkinasteiset demovoksut. 

"Mellussa" olemme myös alkaneet treenaamaan ihan liverumpalin kanssa. Kannuja hakkaa myös The Kollectivesta tuttu Akseli. 

Noissa reeneissä oli vielä tukka päässä meikäläisellä. Sääh.



Että sellaasta. Olihan siinäkin asiaa, ihan riittävästi. Nyt en uskalla edes luvata että "kassellaan kuukauden/kahden päästä", koska en yksikertaisesti tiedä, milloin mahdollisesti taas kirjoittelen tätä blogia. Tuo audiovisuaalisempi harrastus, niin sanottu vlogaaminen, tuntuu enemmän ehkä omalta jutulta TÄLLÄ HETKELLÄ, kuin tämä kirjoittaminen. Mutta ei hätää, aion silti jatkaa paskapostailua tännekin. 

Enivei, nyt on takki ihan tyhjä. Ilmeeni on kuin Rokalla tässä kuvassa:

Kroppa on ihan loppu. Miten kirjoittaminen voi ottaa näin koville... Harjoituksen puutetta, kenties?

Jepa, palaillaan. Ja muistakaa 18.7.2018.


- Late









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti