perjantai 6. toukokuuta 2016

Vauhdin huumaa kaksoispistevee

Hory shet.

Nyt mennään taas vaihteeksi kovaa.

Ja korkealta.


Tosiaan, nyt on julkaistu musiikkia KOLMELTA yhtyeeltä, missä olen mukana.

Winter Inside Me, Ihmisen Kauneudesta sekä Late Night Harvesters.


Ja niin, sainpa viimeinkin tuon GIBSONIN! *pienempikuinkolme*

Gibson SG Standard 2016 Traditional. SE ON KAUNIS.

Siinä on jotain, pirullista. 

Veinpä "Lepakon" saman tien myös bändikämpille luukutustesteihin. Perkele, tämä vehje on TIMANTTIA. Huomatkaa myös Assi Ilonan mainospaita sekä 715517.

Jep. Mielestäni kyseistä vehjettä kannatti odottaa se kolme kuukautta. 

Soundi on "jyräävä", mutta silti "leikkaava". Äänityksissä olen huomannut, että kitarassa on tietty Telemäinen "twang", mikä erottuu selkeästi mixissä. Kuuluupa tuo twangi myös treeneissäkin melun läpi. SG:ssä on hyvin läpileikkaava soundi. Hyvin erottelukykyiset 490R sekä 498T-mikit kruunaavat kokonaisuuden.

Tällä, perkele, lähtee KAIKKI bluesista rockiin ja punkista black metalliin (kyllä, on testattu). Tämä on varmaan kuultu aiemminin blogissani, että "tämä on parhaimman soundinen ja monipuolisin kitara mitä mulla on". Perkele, ykköspaikan vei kyllä nyt SG, ja kirkkaasti. Onhan minulla muitakin helvetin hyviä, TÄYDELLISIÄ kitaroita (IMO), mutta SG selkeästi menee monesta ohi, etenkin monipuolisuudessaan. 

SG on soitettavuudeltaan ja soundeiltaan ikäänkuin painoltaan kevyempi Les Paul, jossa on juurikin tuo mainitsemani Telemäinen twang. Sanottakoon näin, ymmärrän miksi Angus Young ja Tony Iommi ovat käyttäneet SG:tä vuosikymmeniä.

Kyllä. Gibson on AINA Gibson. Tämä kitara on nyt C#-standardissa, kielisettinä .012. Kitara tulee olemaan Late Night Harvesterissa toinen pääkitarani, Jacksonin Soloistin rinnalla.

Pieni sivuhuomautus: Jaskassa ei ole enää pinkkiä DiMarzion Clip-Lockia, vaan kunnon suomalaista lehmänpersettä (=nahkaa). Nyt tuo on ehkä semisti uskottavampi hevikitara. Eiku...




Jo Gibsonin saapumispäivänä kyseistä soitinta luukutettiin Ihmisen Kauneudesta uudella demobiisillä.

"Muutaman" oluen ja rommikolapaukun jälkeen päätimme Mikko Juhanin kanssa kokeilla jamitella Vastakkaisuus-kappaletta. Noista improjameista syntyi Vastakkaisuus-kappaleen "tytärbiisi", Vastakkaisuuden Aika.

Meikä skulaa uudella Gibsonilla, Mikko jammaili Jemilläni. Bassot on soitettu TAVOISTANI POIKETEN näppäilemällä (kyllä mä edelleenkin "vetelen niitä kieliä kuin lehmäntissejä", kuten vanha ala-asteen opettajani minulle noin 14 vuotta sitten totesi).

Biisin voi kuunnella täällä: https://soundcloud.com/ihmisen-kauneudesta/vastakkaisuuden-aika tai https://www.youtube.com/watch?v=7Pme3YVGWrY



Pitkän ja tuskallisen miksaamisen jälkeen saatiin pihalle tuo Through These Years -kappale. Ilman Mikko Juhanin apua en olisi onnistunut tässä.

Sen voip kuunnella näistä osoitteista:
https://soundcloud.com/winter-inside-me/through-these-years sekä https://www.youtube.com/watch?v=8xzMFQ2ioR4



Sitten Late Night Harvesters.

KAIKKI EP:n NELJÄ biisiä on äänitetty. Kokonaan. Tänään viimeistelin lauluosuudet ja miksasin biisit loppuun, Mikko Juhanilta saatujen kultaakin kalliimpien neuvojen avulla. 

Rock'n'roll-eevertit vauhdissa. Ääniteltiin Jukan kitarat sen Gibsonin Les Paul Studiolla muutama viikko sitten.


EP koostuu seuraavista kappaleista:

1. Intro 
2. Maan Korpeen (uudelleen äänitettynä)
3. Säröt (feat. Laura Mäkelä, kihlattuni)
4. Itseviharikos.

Mutta tehtiin teille pieni jippo.

Me julkaisemme näitä biisejä YKSI KERRALLAAN Soundcloudissa ja Youtubessa. 

Tänään julkaisimme sekä Intron että Maan Korpeen, nuo kun ovat musiikillinen kokonaisuus.


Intro.


Maan Korpeen, uudelleen äänitettynä.



EP löytyy päivittyvänä soittolistana https://soundcloud.com/late-night-harvesters/sets/maan-korpeen-ep sekä https://www.youtube.com/watch?v=qck8sKp5TV4&list=PLdGYZH6JT9DDqPknHDufEugBueysODeiu.



Nyt ollaan menty niin helvetin lujaa ja oon antanut itsestäni niin paljon, että mulla meinaa oikeasti olla takki auki. Seuraavaksi on luvassa tuo Company Rock 2016-kilpailu Winter Insiden Me:n kanssa. Taustanauhatkin olen jo onnistunut onneksi tekemään, niitä pitää vain vähän vielä viilata.

Vaikka olenkin ihan takki auki ja tyhjänä, niin tää on silti sitä, mitä oon "aina" (ehkä noin 10 vuotta) halunnut tehdä. Tämä on se mun juttu. Okei, en VIELÄ luovu "päivätöistäni" (noh, vuorotöitä ne kyllä on), mutta tää on just sitä mihin vapaa-ajallani haluan panostaa. Musiikki. Ja vaikka kitarointi on se kaikkein tärkein juttu mulle, niin kovasti olen yrittänyt myös Mikko Juhanin avustuksella opetella tuota miksaamista. 

Eiköhän tää tästä. Nyt olutta. Ja kitaroiden säätämistä (eilen vaihdoin Teleen .009-kielisetin ja viritin kitaran perus E-vireeseen, ja Schecterin S1 meni drop C:hen,syy selviää myöhemmin). Ja tuleepa meille kylään eräs vanha opiskelu- ja entinen bänditoverini Mansesta, saas nähdä mitä tänään tapahtuu. *puolipistesulkukiinni*

Pakollinen Gibson-selfie. UUUUUUUUUUUH.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti