torstai 27. elokuuta 2015

Vilustumista, kauhua sekä työjuhta 2.0

Terveiset sängynpohjalta!

Tuli tuossa pari päivää sitten vilustuttua oikein huolella. Tästä johtuen olen ollut eilisen ja tämän päivän käytännössä täysin vuoteenomana.

Nyt sain otettua itseäni niskasta kiinni tämän blogikirjoituksen kanssa.

Musiikillisesti tässä on ollut kaikenlaista säätöä. Treeniä, kitararemonttia, uuteen soundikirjastoon tutustumista.

"Rokkiproggistreenejä" pidettiin Jukan kanssa viime viikolla siihen malliin, että meillä on yksi oma biisi tuolle projektille, ja toinen tulossa. Treenit oli "Les Paulien juhlaa". Kitarat lauloi ja niin perkeleesti. Vielä kun projektille keksisi nimen niin sille voisi tehdä Facebook ym. sosiaalisen median sivuja. Heh juum, spämmäyksen määrä tulee olemaan loputon.

Les Pauleja rokkitreeneissä. Vasemmalla meikäläisen Tokai ALC-53,
keskellä ESP E-II Eclipse 7 (myöskin meikäläisen), oikealla Jukan Gibson Les Paul Studio, vuosimallia 2013. Aivan jäätävän hyvä peli soittaa, suht ohut kaula Les Pauliksi, ja mikit on todella erottelukykyiset. Soundi on kirkas ja monipuolinen.



Tiistaina sain postipaketin Saksasta. Thomannilta tilaamani Sperzelit lukkovirittimet Schecterin S1:n ja Zero-G Perception soundikirjasto tulivat peräti viidessä päivässä. 

Sperzel Trimlock. Parhaat lukkoviritimet (IMO) mitä maa päällään kantaa.


Tiistai-iltana tuli samantien modattua tuo vanha, uskollinen ja rakas työjuhta S1 "back in the gameen".

Tosiaan, Sperzelit vaativatkin hieman uusien rekien poraamista lapaan, virittimien vasemmalle puolella. Noin 3-4 mm reikä, 2,5 mm poranterällä. Ohjeissa kehottivat käyttämään 2,7 mm, mutta insinööri kun olen, tykkään soveltaa. Lapaan jäi vain ilkeästi vanhojen Groovereiden ruuvien reiät, jotka tosin sai aika hyvin piiloon KYNSILAKALLA. Haha, kyllä, tavallisella Lumenen Natura Codella. Mainittakoon myös se, että kynsilakka kuului paremmalle puoliskolleni Lauralle. Niin glam rokkari/ Alexi Laiho -kopio en ole että itse käyttäisin kynsilakkaa. Heh juum.

Tarkempi kuva mitä yksi viritin käytännössä sisältää; itse viritinkoneisto, virittimeen kiinni pyöritettävä holkki sekä prikka.

Puolet hommasta tehty. 

Valmis jobi. Vähän havaittavissa kynsilakkaa.

Vanha työjuhta on ready to rock!

No onhan se Sperzeleillä esteettisesti paremman näköinen kuin Grovereilla!

Vaikka oli ehkä hieman huomattavissa jo vilustumisen merkkejä (lihassäryt sekä kurkkukipu), päätin silti käydä tykitämässä korjattua S1:stä bändikämpillä.

Verdict:

+ Sperzelit pitävät vireen TÄYDELLISESTI.
+ Soitto tuntui jotenkin "stabiilimmalta", en ole aikaisemmin kiinnitänyt huomiota että jopa virittimet voivat vaikuttaa soittotuntumaan (vai kuvittelenko vain täysin omiani).

- En keksi mitään muuta miinusta kuin sen, että asennuksessa nuo virittimet eivät käyneetkään täysin suoraan, vaan piti porata reikiä. Toisaalta, sekään vaiva ei nyt ollut kauhean iso.

Illalla onnistuneiden testien jälkeen;
No mutta, asennuskaljahan se siinä! 
Tosin vasta illalla asennuksen ja testien jälkeen...


Eilen keskiviikkona (kun alkoi olla jo kuppa (=flunssa)  olla kunnolla päällä), jaksoin sen verran nostaa persettäni sängystä että asensin koneelleni tuon Zero-G Perception Cinemascapes -äänikirjaston.

Mutta mikä tuo Perception käytännössä on? 

"Perception - Cinemascapes is a vast collection of construction kits, atmospheres, drones, evolutive moods, beat loops, whooshes, hits, impacts, explosions, and lots more. It can be used in many different film genres as well as for TV soundtracks, advertising, games and dance music." [lähde:http://www.zero-g.co.uk/store/perception-cinemascapes-wav-acid-kontakt-exs24-reason-nn-xt-apple-loops-p480.php]

Eli täsmälleen sitä mitä tarvitsen omiin soundtrack-projektiini. Yhden Zero-G:n äänikirjaston jo omistankin, Alien Skiesin. Linkki Alien Skiesiin tässä: http://www.zero-g.co.uk/store/alien-skies-cinematic-ambiences-2-wav-acid-kontakt-exs24-reason-nn-xt-apple-loops-p462.php

Molemmista linkeistä löytyy muutama Zero-G:n oma demobiisikin, josta pystyy tarkemmin kuuntelemaan muutamia soundeja mitä nuo sisältää.


Asnnuksen suoritettuani ryhdyin heti tuumasta toimeen, ja aloin surffailemaan soundeja läpi.

Ilmeeni ja reaktioni kun ensimmäiset kauhusoundit ilmestyivät:

Melkein tipuin sohvalta.

Tämä ohjelma oli täsmälleen sitä, mitä hainkin, Alien Skieskin on JÄÄTÄVÄ, suorastaan HYYTÄVÄ mutta Perception lyö Alien Skiesin kanveesiin murtaen siltä puolet uskottavuudesta. Se on PELOTTAVA. Perceptionin kirjasto on isompi, se on soundeiltaan pelottavampi, onpa siellä muutama oikein old school -kauhusoundikin (vinkkinä vanhan liiton kauhudiggareille). Ja löytyypä sieltä yksi "whoosh"-ääni mikä kuulostaa siltä kuin leikattaisiin lihaa helvetin isolla veitsellä tai kirveellä. 

Zero-G:n tuottajajäbät, I salute you! Taidan alkaa ihan tosissaan panostamaan näihin Zero-G:n tuotteisiin, sen verran laadukkaita ovat. 

Nyt kytken läppärini 32" taulutelevisiooni because I can, enkä jaksa istua tuolilla (joojoo, saisi olla isompi töllö, tiedän) ja alan tekemään sellaista musiikkia millä saan teidät paskomaan allenne. Mwuhahahaha & ÄÄÄHÄHÄHÄHÄÄHÄHÄ (=paskaista naurua).


Yours trollingz
- Late


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti